Børnehuset Atlantis
Børnehuset Atlantis
Ryttergårdsvej 100-102
3520 Farum
vbs2@furesoe.dk
Børnehaven: 72358354
Vuggestuen: 72165000
Vibeke 72165208

Kalender

Børnehuset Atlantis er en del af dagtilbudsområdet i Furesø kommune. Her er vores tilsynsrapport.

Pr 1/1-2020 har vi skriftet navn til Børnehuset Atlantis fra Børnehusene.

Dagens gang


Hverdagen i institutionen.

Vi åbner kl. 6.30. Børnehaven og vuggestuen er sammen i vores alrum, hvor vi serverer havregrød for de børn som har brug for det.

Klokken 8.00 går vi ud på stuerne. I hele vores dag prøver vi ikke at blive fanget af tiden, men have fokus på børnenes behov. Om morgenen kan det f.eks. betyde at vi bliver i alrummet, hvis børnene leger godt eller er optagede af noget derude. Det kan også betyde at vi går ned i afdelingerne tidligere, hvis der f.eks. er mange børn.

Kl. 9.00 holder vi hverdag samling. I hele huset bruger vi piktogrammer, og vi gennemgår dagens aktiviteter og rutiner til samlingen, og ser på dem igen i løbet af dagen efter behov. I vuggestuen spiser børnene frugt og brød efter samlingen. I børnehaven må børnene tage en mad i madkassen, hvis de har brug for det i løbet af formiddagen.

Efter samling starter de faste aktiviteter, som planlægges efter børnenes individuelle og gruppens behov. Det kan være rytmik og motorik, kreative aktiviteter, sansestimuli, sproglege, ture i lokalområdet. Det kan også være leg, hvor den voksne positionerer sig enten bagved (kan hjælpe ved behov) foran (tager initiativet og styrer legen) eller ved siden af (deltager i legen på lige fod med børnene)

I de faste aktiviteter deles børnenes op i mindre grupper. Nogen gange er de aldersopdelt, de kan også være delt efter særlige behov eller interesser.