Børnehuset Atlantis
Børnehuset Atlantis
Ryttergårdsvej 100-102
3520 Farum
vbs2@furesoe.dk
Børnehaven: 72358354
Vuggestuen: 72165000
Vibeke 72165208

Kalender

Børnehuset Atlantis er en del af dagtilbudsområdet i Furesø kommune. Her er vores tilsynsrapport.

Pr 1/1-2020 har vi skriftet navn til Børnehuset Atlantis fra Børnehusene.

Kostpolitik


VUGGESTUE-børnene
...får deres mad i Børnehusene Atlantis, hvor vores ernæringsassistent  Birgitte tilbereder en sund og varieret kost, tilpasset børnenes alder og behov.
ØKOLOGI
Vi har det økologiske sølv, hvilket betyder at vi er 87% økologiske.
Vi har opstillet følgende mål for kostpolitikken:
- At så stor en del af maden som muligt er hjemmelavet.
- At give børnene mulighed for at bruge sanserne åbent overfor nye indtryk.
- At fremme børnenes selvhjulpenhed og selvtillid i en rolig og hyggelig atmosfære.

Vi arbejder iøvrigt ud fra Furesø Kommunes mad- og måltidspolitik: www.furesoe.dk/kommunen/politikkerogplaner/boerneomraadet/~/media/145f2b4cde4c4aa493cdd127ecad9e84.ashx

MORGENMAD
Vi serverer morgenmad fra 6.30 - 7.45 for de børn, der ikke kan nå at spise morgenmad hjemmefra. Det er meget vigtigt at børn, der kommer efter 7.45, har spist morgenmad hjemmefra.Børnene i børnehave for en formiddagssnack fx. guleod eller ligne. I vuggestuen får børnene brød og grønt/frugt til formiddagsmad.
MADPAKKER
Alle børnehavebørnene skal have madpakke med hver dag. Det er forældrenes ansvar at madpakken er en madpakke, der er varieret og sund. Madpakken er en hilsen hjemmefra. Men er man løbet tør for ideer med hensyn til madpakkens indhold, så er personalet behjælpelig med gode råd.

TURMADPAKKE - hvad er det?
En turmadpakke kan spises ude, med vanter på og uden bestik! Dvs. gem “svært styrbart” mad til andre dage! Bier og hvepse elsker søde sager; så ingen honning og chokolade i hvepsesæsonen. Har børnene deres egne drikkedunke med i Børnehusene, må der kun være vand i.

FORÆLDRE FRUGTFORENINGEN
Forældrene i Børnehusene har dannet en “Frugtordning” med det formål at sørge for sund og alsidig eftermiddagsmad til børnehavebørnene. Forældrene indbetaler 180 kr.i kvartalet (jan, april, juli, okt. Ordningen bliver styret af en forælder.